PERMANENT MAKEUP

  PERMANENT MAKE UP

Puder obrve

 To je kozmetička tehnika koja koristi tetoviranje (trajna pigmentacija dermisa) kao sredstvo za izradu dizajna koji nalikuje make up-u . Koristi se za proizvodnju umjetnih obrva, osobito kod ljudi koji su ih izgubili kao posljedica starosti, bolesti, poput alopecije totalisa, kemoterapije ili genetskog poremećaja, te prikrivanja ožiljaka i bijelih mrlja na koži.

Isprva , trajni rezultati mogu izgledati tamnije, a to je zbog boje koja se nalazi u najudaljenijim epidermalnim slojevima kože. Boja se omekša za nekoliko dana tijekom procesa ozdravljenja, budući da se gornji slojevi epiderma spuštaju i zamjenjuju nove epidermalne stanice.

Postojanost pigmenta može.potrajati dugi niz godina koji kroz vrijeme lagano i postepeno blijede. Postojanost pigmenta u koži najviše ovisi o klijentovoj koži te izlaganju vanjskim faktorima.

Tretman se radi sa mašinicom, te sa dva nastavka-igla R1 (za prvi prijelaz) i R3, igla sa 3 vrha (za sjenčenje).

NJEGA POSLIJE TRETMANA : 

-Prva 3 dana nakon tretmana je potrebno obrve brisati vlažnim baby maramicama kako bi uklonili limfu koja izlazi.

-Mazati 10 puta dnevno kremom (Bepanten) 

-Nakon 4.dana obrve su suhe, uzazivaju osjećaj zatezanja, što je normalno, te će se u narednim danima sušiti i pucati, te će se koža obrva oguliti.

-Od 4.-9. dana nakon tretmana, krastice i perutanje se ne smiju uklanjati nego čekamo da same otpadnu, te ih mažemo kremom.

-Izbjegavati kupanje u moru i bazenu prvih mjesec dana (sol i klor imaju utjecaj na pigment)

-Ne izlagati se suncu i solariju prvih 2 mjeseca (pigmenti ubrzano blijede)

-Izbjegavati saune i znojenje prvih 7 dana

-Upotreba antibiotika i hormonalne terapije može utjecati na brzi gubitak pigmenta.

-Zabranjeni su tretmani laserom (uništavaju pigment i mogu uzrokovati opekline) 

Microblading

Ova tehnika spada u kategoriju polutrajnog make-upa. Ova japanska metoda omogućuje da se dobije prirodan izgled obrva, a dlačice se ne čupaju nego samo iscrtavaju. Rezultat je toliko prirodan da je razlika između prirodne i nacrtane obrve gotovo nevidljiva, pošto se svaka dlačica crta tamo gdje prirodna nedostaje. Prednost ovog tremana je što se obrve ne mogu izbrisagi, kao u slučaju klasičnog make-upa, nego su postojane i na bazenu, plaži, teretani 😉

Ova tehnika se izvodi nožićem sačinje im od 6-15 mikroiglica. Tanki potezi nožićem umočenim u pigment, po koži ostavlja dojam prirodnih dlačica.

Trajanje i postojanost pigmenta: 

-pravilna njega nakon tretmana

– masna koža slabije drži pigmente (ovisi o regeneraciji kože)

-mlada koža prije gubi pigmente zbog brže regeneracije i obnove stanica kože

-zrelija koža se sporije regenerira, većinom je suha i dehidrirana, pa stoga i duže zadržava pigmente.

Njega nakon tretmana jednaka je kao i kod Puder obrva!

Usne

Usne su najosjetljiviji dio tijela, a sastoji se od svega tri do pet slojeva, u usporedbi s čak 16 slojeva kože lica. Na svakin usni nalaze se : prednja strana, stražnja strana i slobodan rub.

Za PMU usana koristimo mašinicu i dvije vrste igala (kao i kod Puder obrva) : najtanju iglu za.konturing i iglu sa tri vrha koja služi za popunjavanje i sjenčenje.

 

Sve korekcije se rade nakon mjesec dana!

Njega nakon tretmana je jednaka kao i kod Puder obrva!